Фото АР
Німецьке головування  “великій вісімці” близько до провалу. Таку точку зору ІТАР-ТАРС висловило джерело в одній з делегацій, що прибули в середу до Хайлігендамма для участі в саміті лідерів провідних індустріальних країн світу.

"На даний момент в перший день саміту головні значущі документи німецького головування по світовій економіці, по клімату, під якими завтра повинні стояти підписи лідерів країн "вісімки", не узгоджені, - підкреслило джерело. - Документу по світовій економіці в остаточному вигляді не існує. В принципі за стандартами "великої вісімки" це практично означає провал німецького головування".

За словами джерела ІТАР-ТАРС, причина ситуації, що склалася, полягає в тому, що німецька сторона "спочатку узяла на озброєння дуже складні і дорогі зобов`язання у області захисту клімату і забезпечення енергоефективності". У результаті "багато країн "вісімки" не змогли підтримати" ці цілі.

Відео дня

Для виправлення стану і "для підгонки документів, що зазвичай не робиться", в середу представники країн "вісімки" збиралися для узгодження позицій з основних питань порядку денного саміту.

Джерело агентства не виключає, що у результаті, можливо, "вдасться вийти на якісь загальні фрази". "Але Німеччині на даний момент, за станом на перший день саміту, не вдалося просунути жодну з важливих намічених цілей".

newsru