Терористи "Аль-Каїди" можуть завдати удару під час Чемпіонату світу з футболу в Німеччині. Але замість того, щоб здійснювати теракти на стадіонах, вони вибиратимуть більш вразливі об`єкти: 300 великих площ у містах Німеччини, де будуть встановлені величезні екрани.

Така потенційна загрозу зазначена в доповіді німецьких спецслужб, оприлюдненій британською газетою Times.

Структури по боротьбі з тероризмом також склали список з 21 "ризикованого" матчу. Серед них - матч ІТАЛІЯ-США в Кайзерслаутерні 17 червня. Як пише іспанська Corriere della Sera (повний текст на сайті Inopressa.ru), в доповіді спецслужб йдеться про два типи загроз.

Відео дня

Перша походить від іслам-фундаменталістів. Екстремісти, зібрані під прапор бен Ладена, можуть скористатися цією масштабною подією, щоб здійснити кривавий теракт в самому серці Європи. Протягом останніх двох років німецька поліція нейтралізувала кілька мереж, пов`язаних з близькосхідними центрами. У доповіді наголошується, що національні збірні країн, які розмістили свої війська в Іраку або Афганістані, зазнають чималого ризику. До цієї категорії віднесено Сполучені Штати, Великобританію, Польщу, Австралію й Італію.

Друга загроза, за словами борців з тероризмом, походить від неофашистів і ультраправих угруповань.

Терористи, стверджують аналітики спецслужб, можуть спробувати знайти доступніші цілі, такі, як площі з телеекранами, оскільки спортивні споруди досить добре захищені. Влада запровадила ретельні заходи безпеки: заборонено польоти в районі розташування стадіонів, виділено спецпідрозділи для охорони різних команд, жорстко контролюються вхід на стадіони. Найскладніше забезпечити захист від можливих терактів 300 відкритих майданчиків.

Список матчів, які потрапляють до категорії ризикованих:

Польща - Еквадор 

Великобританія - Уругвай 

Мексика - Іран 

Австралія - Японія 

США - Чеська Республіка 

Іспанія - Україна 

Туніс - Саудівська Аравія 

Німеччина - Польща 

Великобританія - Тринідад 

Португалія - Іран 

Італія - США 

Бразилія - Австралія 

Саудівська Аравія - Україна 

Іспанія - Туніс 

Коста-Ріка - Польща 

Швеція - Великобританія 

Іран - Ангола 

Гана - США 

Хорватія - Австралія 

Саудівська Аравія - Іспанія 

Україна - Туніс 

Спецслужби віднесли до групи "ризику" також першу зустріч Німеччина - Коста-Ріка - і фінальний матч.

newsru