Іспанський політик Гаспар Льямасареса (Gaspar Llamazares) має намір подати до суду на ФБР за те, що співробітники бюро використали його фотографію для створення фоторобота ватажка терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бен Ладена, повідомляє Риа-новости з посиланням на  іспанське агентство EFE.

Співробітники ФБР використали офіційну передвиборну фотографію Льямасареса, яку легко можна знайти в інтернеті, для складання фотороботів як мінімум двох терористів: Усами бен Ладена і Атийя Абд аль-Рахмана.

У середині січня 2010 року ФБР вибачилося перед іспанським політиком у письмовому вигляді, однак, як зазначає агентство, це його не задовольнило. Льямасареса заявив, що наполягає на проведенні розслідування інциденту.

Відео дня

Як відзначає агентство, у вівторок в інтерв`ю радіостанції Cadena SER політик заявив, що від ФБР він отримав лише незначні "вибачення крізь зуби".

"Я подам позов проти ФБР", - заявив Льямасареса.

Через брак свіжих фотографій бен Ладена співробітники ФБР вирішили скласти його фоторобот, щоб зрозуміти, як він може виглядати зараз. На зображенні, яку вже зняли з сайту ФБР, бен Ладен представлений з сивим коротко стриженим волоссям, короткою бородою, без чалми і в сучасному, а не традиційному костюмі.

Ватажок "Аль-Каїди" Усама бен Ладен був знищений в результаті рейду американських спецслужб в Пакистані на початку травня 2011 року. За останні місяці американські спецслужби ліквідували кількох ключових функціонерів цієї терористичної організації.