Європейський Союз розширив список чиновників Білорусі, щодо яких буде введено санкції.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Так, Рада міністрів МЗС країн Євросоюзу розширила список нев`їзних білоруських чиновників ще на 21 особу. У списку 19 чиновників судової системи Білорусі і 2 міліцейські чиновники. Прізвища поки не озвучувалися, їх обіцяють оприлюднити завтра.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше на засіданні 10 лютого Рада Євросоюзу прийняла постанову, яка розширює можливості застосування санкцій щодо білоруських фізичних і юридичних осіб, причетних до порушень основних прав і свобод.

Довідка УНІАН. Політичне рішення про візові та економічні санкції щодо Білорусі було ухвалене Радою ЄС ще 31 січня 2011 року у Брюсселі, коли міністри закордонних справ країн Євросоюзу затвердили список білоруських чиновників, відповідальних за порушення прав людини під час президентської кампанії 2010 року. Цим особам заборонено відвідувати територію ЄС, а їх рахунки і майно у країнах ЄС мають бути заморожені.

Спочатку у списку було 158 імен. Згодом Рада ЄС неодноразово розширювала цей перелік. До сьогоднішнього рішення в`їзд до ЄС було заборонено 210 білоруським чиновникам.