Нинішній страйк став дев`ятим за рахунком / Фото: facebook.com/Düsseldorf-Airport

Про це повідомив РІА Новости представник повітряної гавані. Страйк проводиться за закликом профспілки працівників сфери послуг Ver.di, який домагається підвищення зарплати для 34 тисяч працівників сфери безпеки в землі Північний Рейн - Вестфалія приблизно на 30% (на 2,50 - 3,64 євро на годину).

Нинішній страйк став дев'ятим за рахунком в аеропортах регіону з початку року: чотири рази страйкувала Дюссельдорфська повітряна гавань, ще стільки ж - співробітники аеропорту Кельн / Бонн. За словами співрозмовника агентства, на п'ятницю були заплановані 609 рейсів, якими повинні були летіти 58,6 тисячі пасажирів.

"Напередодні страйку авіакомпанії скасували 228 рейсів: 183 вильоту і 45 прильотів. Таким чином, за всі дні страйків довелося скасувати 1044 рейса. В цілому тільки від анулювання рейсів постраждали понад 100 тисяч пасажирів", - повідомив він.

Відео дня

П'ятнична акція протесту почалася о 04.00 за місцевим часом і триватиме до опівночі. За словами співрозмовника агентства, аеропорт просить пасажирів уточнювати в авіакомпаніях інформацію про час вильоту їх рейсу, а також по можливості відмовитися від багажу, щоб заощадити час при проходженні контролю. В даний час в аеропорту функціонують вісім пунктів перевірки багажу, при тому, що зазвичай одночасно працюють до 24.

Аеропорт Дюсельдорфа є третім за завантаженістю в Німеччині після франкфуртської і мюнхенської повітряних гаваней. У 2012 році пасажиропотік в ньому склав 20,83 мільйона чоловік.