Представники влади США, які повідомили про це на умовах анонімності агентству AP, розповіли, що російські спецслужби надали запис американським колегам кілька днів тому, передає ВВС Україна.

Вони висловили жаль у зв'язку з тим, що ФБР не мало цієї інформації раніше, оскільки це спонукало б уважніше придивитися до Царнаєвих.

Деталі записаної бесіди не розкривають. Невідомо також, хто був співрозмовником Зубейдат Царнаєвої: убитий при затриманні Тамерлан чи його молодший брат Джохар, який перебуває зараз у тюремній лікарні.

Відео дня

За словами чиновників, Москва передала запис ще однієї розмови між Зубейдат Царнаєвою і неназваною особою, що проживає на півдні Росії і викликає підозри у ФБР.

46-річна Зубейдат Царнаєва має американське громадянство, при цьому постійно проживає в Махачкалі.

У США її можуть заарештувати за крадіжку з магазину на суму 1600 доларів. У жовтні 2012 року вона не з'явилася на засідання суду.

Її чоловік Анзор раніше заявив агентству "РИА Новости", що вилетить до Сполучених Штатів в четвер, однак він затримався в Росії, за словами дружини, через проблеми зі здоров'ям.

У п'ятницю Зубейдат Царнаєва повідомила журналістам, що вони з чоловіком їдуть з Махачкали до Москви, додавши, що після прибуття він, можливо, ляже в клініку.

19-річний Джохар Царнаєв на допиті підтвердив, що вони з братом влаштували вибухи в Бостоні, щоб "захистити іслам через війни в Іраку та Афганістані".

Батьки братів Царнаєвих неодноразово висловлювали впевненість у невинності своїх дітей, яких, на їх думку, "підставили" спецслужби США.

"Мої сини невинні. Я люблю їх і хочу, щоб весь світ це почув. Якби мене сьогодні вбили, я була б щаслива. І, вмираючи, я б вигукнула: "Аллах акбар", - заявила Зубейдат Царнаєва в інтерв'ю CNN.