Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, за інформацією Генерального консульства України в Сучаві (Румунія), в Яській повітовій лікарні для продовження лікування залишилися двоє громадян України, постраждалих в результаті ДТП.

Більша частина групи (39 осіб) продовжили рух у напрямку Болгарії для відпочинку, інші - повернулися до України, поінформували в МЗС.

Відео дня

Генеральний консул України в Сучаві перебуває у лікарні повіту Яси для вирішення питань медичного забезпечення українців.

На тему: В Румунії колода з вантажівки влетіла в автобус з українцями, є постраждалі

Справа перебуває на особливому контролі Генконсульства України в Сучаві, Посольства України в Румунії та Департаменту консульської служби МЗС України.

Як повідомлялося, пізно увечері 10 серпня у повіті Яси сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автобуса з українськими туристами.

В результаті ДТП 8 громадян України були госпіталізовані (двоє – у лікарню повіту Яси, шестеро – у лікарню м. Пашкань). Решту українців було розміщено в одному з місцевих гуртожитків.

За даними радника Інспекції з надзвичайних ситуацій румунського міста Ясси Сільвії Болохан, ця дорожня аварія сталася через вантажівку, яка виїхала на обгін автобуса з українськими туристами. Із кузова автомобіля випала колода, яка потрапила в бічну частину автобуса.

За попередніми даними, в автобусі, який їхав у напрямку Бухареста, знаходилося 46 туристів та 2 водіїв.