Посольство Росії в Сирії / Фото: 1tv.ru

"Члени Ради Безпеки обурені і рішуче засудили мінометний обстріл російського посольства в Дамаску 28 листопада, в результаті якого був убитий один і поранено дев'ять осіб, у тому числі серед персоналу служби безпеки посольства", - йдеться в заяві СБ, передає РІА Новости.

На тему: Посольство Росії в Сирії обстріляли з міномета

"Члени СБ ООН підтвердили, що тероризм у всіх його формах і проявах є однією з найсерйозніших загроз міжнародному миру і безпеці, а теракти - злочини, і їм не може бути виправдання незалежно від мотивів, а також де б, коли б і ким би вони не здійснювалися ", - підкреслюється в заяві.

Відео дня

СБ ООН зажадав притягнути винних до відповідальності.

У свою чергу, представник держдепартаменту Джен Псакі заявила: "США засуджують обстріл російського посольства в Дамаску і висловлюють стурбованість у зв'язку із загибеллю і пораненням людей в результаті інциденту. Ми засуджуємо будь-які атаки на співробітників та установи, захищені міжнародним законодавством".

За її словами, Вашингтон вважає, що винні в злочинах повинні притягуватися до відповідальності незалежно від того, яку сторону вони представляють.

У четвер в результаті мінометного обстрілу бойовиками району, де розташоване посольство Росії в Сирії, одна міна розірвалася на території дипмісії, інша - в безпосередній близькості. Загинув один сирієць, дев'ять осіб, у тому числі зі складу сирійської охорони посольства, отримали поранення. Громадяни РФ не постраждали, як повідомили в російському зовнішньополітичному відомстві. Будівлі дипмісії завдано незначний матеріальний збиток.

Москва розглядає подію як теракт, заявив МЗС РФ.