Путин ужесточил российское законодательство / kremlin.ru

Про це пише РИА Новости.

Закон визначає нижню межу санкції за статтею «Публічні заклики до екстремізму»: встановлюється штраф від 100 тисяч до 300 тисяч рублів (зараз просто до 300 тисяч), а позбавляти волі можна буде на чотири роки (зараз - до трьох років).

За статтею «Розпалювання ненависті або ворожнечі або приниження людського достоїнства» термін примусових робіт збільшено з двох до чотирьох років, а нижня межа штрафу зросла зі 100 до 300 тисяч рублів. Максимальний штраф при цьому залишається тим самим - до 500 тисяч рублів.

Відео дня

За організацію екстремістського співтовариства визначений штраф від 200 до 500 тисяч рублів (зараз до 200 тисяч), примусові роботи на термін до п'яти років (зараз до чотирьох років) з обмеженням свободи на термін від року до двох років або позбавлення волі до шести років (зараз до чотирьох років).

Збільшуються санкції за участь у такому співтоваристві. Якщо раніше максимальне покарання могло скласти два роки позбавлення волі, то тепер - чотири.

Штраф за організацію екстремістської організації зріс з 300 тисяч до півмільйона рублів, а термін позбавлення волі збільшився вдвічі - з трьох років до шести років. Вдвічі збільшується термін позбавлення волі за участь у такій організації - з двох до чотирьох років.

Крім того, підписано і закон, що уточнює порядок призначення примусових заходів медичного характеру. Зокрема, з КПК виключається положення, що зобов'язує суд виносити постанову про припинення справи без застосування примусових заходів медичного характеру лише на тій підставі, що особою в стані неосудності скоєно заборонене кримінальним законом діяння невеликої тяжкості.