REUTERS

Ізраїль погодився на заклик спецпосланця ООН на Близькому Сході Роберта Серрі припинити у четвер, 17 липня, на п'ять годин бойові дії проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Associated Press.

Перемир'я буде діяти з 10:00 до 15:00 за місцевим часом. За цей час населення Гази зможе поповнити запаси продовольства, води та інших предметів першої необхідності.

Читайте такожІзраїль завдав нові авіаудари по Сектору Гази

Відео дня

Влада Ізраїлю пообіцяли «рішуче» вжити відповідних заходів, якщо бойовики ризикнуть порушити режим припинення вогню. У свою чергу, представники ХАМАСу запевнили, що будуть дотримуватися домовленості.

З 7 липня Ізраїль проводить операцію «Непорушна скеля». Офіційна мета - припинення ракетних обстрілів ізраїльських міст з боку Сектора Гази. Авіація АОІ завдала ударів по півтори тисячам цілей в Газі, уряд оголосив про підготовку наземної операції. В палестинській анклаві вже загинули понад 200 людей, близько півтори тисячі поранені.

Читайте такожАббас просить ООН взяти Палестину під міжнародний захист

Заклик до перемир'я пролунав після того, як в результаті обстрілу Сектору Гази ізраїльськими ВМС загинули чотири дитини. Влада Ізраїлю пообіцяла розслідувати інцидент.