REUTERS

Він повідомив, що перед тим, як поновилися бойові дії, Ізраїль повідомив єгипетських посередників про готовність пролонгувати триденне припинення вогню, яке завершилося в п'ятницю вранці, повідомляє РИА Новости.

Читайте такожЗМІ Ізраїлю повідомляють, що ХАМАС порушив перемир'я

«Ізраїль поставив до відома Єгипет про те, що він готовий продовжити припинення вогню ще на 72 години перед тим, як (правлячий в секторі Газа руху) ХАМАС цим вранці зірвав перемир'я. Під вогнем Ізраїль не буде вести переговори, а буде діяти для захисту своїх громадян, вживаючи всіх можливих заходів, щоб не нашкодити мирним жителям Гази», - сказав Гендельман.

Відео дня

Відмову від продовження перемир'я палестинці пояснили пробуксовкою переговорів у Каїрі і зажадали перші гарантії виконання своїх вимог, головні з яких пов'язані зі зняттям обмежень на повідомлення сектора Гази з зовнішнім світом, аж до будівництва власного морського порту.

З ранку бойовики випустили понад 30 ракет по півдню Ізраїлю, де отримали поранення двоє людей. Ізраїльські війська відновили удари по сектору Газа. Там вже убита дитина і поранені ще щонайменше п'ять осіб. Бойові дії в анклаві йдуть вже рівно місяць, забравши за цей час життя майже 1,9 тисячі осіб з палестинського боку і 67 - з ізраїльської.