segodnya.co.il

Напередодні військово-політичний кабінет Ізраїлю на прохання ООН продовжила до кінця неділі «гуманітарну паузу», що почалася з ранку суботи. Угруповання сектора Гази на чолі з ХАМАС не давали згоди на пролонгацію затишшя, вимагаючи виведення ізраїльських військ з території анклаву. У неділю вранці Ізраїль відновив операцію через тривалі обстрілу території Ізраїлю палестинськими угрупуваннями, передає РИА Новости.

Читайте такожІзраїль припинить вогонь на п'ять годин

«У відповідь на втручання ООН, приймаючи до уваги положення нашого народу і свято Ураза-байрам, фракції опору вирішили схвалити 24-годинну гуманітарну паузу, яка розпочнеться о 14.00 в неділю», - заявив Самі Абу Зурі агентство.

Відео дня

Ізраїль на початку липня почав в палестинському анклаві операцію «Непорушна скеля», мета якої була позначена як припинення ракетних обстрілів і підрив військового потенціалу ХАМАС. Дії Тель-Авіва до 17 липня зводилися до дистанційних ударів з повітря і моря, рейдів спецназу. Однак потім ізраїльська армія почала наземне вторгнення в сектор Гази, основним його завданням військові назвали знищення тунелів, проритих палестинськими бойовиками під кордоном.