Байден підтвердив плани зустрітися з Путіним \ фото REUTERS

Президент США Джо Байден висловив упевненість в тому, що йому вдасться провести зустріч зі своїм російським колегою Володимиром Путіним цього літа.

Читайте такожPolitico назвало можливі міста для зустрічі Байдена і ПутінаПри цьому глава Білого дому уточнив, що поки залишаються неузгодженими місце і дата його зустрічі з російським президентом.

"Зараз поки немає конкретного часу або місця, ми працюємо над цим»,— додав він. На запитання журналістів, чи відбудеться зустріч у червні, він відповів: "Я впевнений, що ми зможемо зробити це".

Відео дня

Він зазначив, що недавнє стягування російських військ до кордону України не впливає на його плани зустрітися з Путіним найближчим часом. "Це не впливає на моє бажання зустрітися один на один (з Володимиром Путіним.- ред.), І ми бачимо, що раніше військ на кордоні було більше і він відводить їх... їх значно менше, ніж місяць тому", - сказав Байден на прес-конференції, передає "Голос Америки".

Раніше Вашингтон звинуватив Москву в нарощуванні військової присутності на південних кордонах і ескалації ситуації на Донбасі. За оцінками США, в середині квітня на кордоні з Україною і в окупованому Криму було дислоковано понад 100 тис. російських військових.

Ймовірна зустріч Байдена і Путіна

Джо Байден запропонував Володимиру Путіну зустрітися під час телефонної розмови в середині квітня.

Точних дат не називалося. В якості місця зустрічі адміністрація Білого дому запропонувала третю країну. Влада Австрії запропонувала провести зустріч у Відні.

Кремль заявив, що офіційної відповіді про зустріч не було, і Москва вивчає пропозицію.