В Естонії пройшли великі навчання / фото getty mages

Британські війська навчилися захищати ліси Естонії від можливого вторгнення Росії, показавши Путіну, що йому тут не перемогти.

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас в інтерв'ю The Daily Telegraph. Вона зазначила, що під час масштабних навчань британські війська дізналися як працює естонська армія, її ППО і важке озброєння. Це дає їм можливість працювати разом.

"Люди розуміють, що вони розміщені в Йоркширі або Манчестері, але знають, що якщо надійде виклик, вони прийдуть і знають, що тут знаходиться. Те, що я чую від військових, з кожним днем стає все краще і краще", - сказала Каллас.

Відео дня

Вона додала: "Для мене важливо, що ми здатні захистити нашу країну з першої хвилини. Тому плани НАТО повинні працювати на практиці. Я бачу, що це може працювати. Якщо наш супротивник теж знає про це, це відбиває волю атакувати нас, тому що тут не перемогти".

Також наївно думати, що світ у безпеці через те, що армія РФ виснажена війною в Україні, вважає Каллас.

"У них величезна країна, маса людей, це не солдати, це гарматне м'ясо. Це не демократія. Ми не повинні втрачати пильність, ми в цьому надовго, і ми повинні зробити все, щоб підготувати себе і нашу оборону, щоб Росія не думала ні про що інше", - додала вона.

Навчання в Естонії: що відомо

У масштабних навчаннях "Весняний шторм", за повідомленнями ЗМІ, беруть участь 14 тисяч військовослужбовців, у тому числі - з країн-союзників. Навчання мають завершитися вже завтра, 26 травня.

Авіацією використовуються винищувачі ВПС Німеччини і Великобританії, ударні і тренувальні літаки ВПС Польщі та Естонії, а також американські, британські та естонські вертольоти.

Вас також можуть зацікавити новини: