РФ 24 лютого вторглася на територію України з низки напрямків / REUTERS

Колишній військовий аташе посольства Великобританії в Москві, коммодор авіації у відставці Карл Скотт у статті для Financial Times зізнався, що довго попереджав про вторгнення Путіна.

За його словами, він і його колеги "детально, регулярно і з відчаєм Кассандри повідомляли про неминучість конфлікту". Однак всі застереження про "довгий і темний шлях Володимира Путіна до війни" були проігноровані.

Скотт зазначив, що плани Путіна були очевидні, оскільки той затіяв колосальну мілітаризацію, спотворення громадської думки і придушення інакомислення.

Відео дня

"Тільки повернувшись з Москви напередодні Брексіту, я зрозумів, як змінилося наше суспільство за роки моєї служби за кордоном. У Великобританії все стало підпорядковане місту, все служило інтересам нашого прибуткового статусу притулку для корупційних багатств.

Список [ініціатив глави РФ] був безжальний, наслідки не можна було ігнорувати. Але вони ігнорувалися. Я в розпачі від прийнятих Путіним рішень, але ще більше від перспективи знайти надійного лідера вдома, у Великобританії, серед тих, хто так довго йшов на компроміс з його режимом і багатством, яке він пропонував", - додав він.

Вас також можуть зацікавити новини: