Експерт вважає, що Путіну зараз не до рішучих кроків щодо Білорусі / скріншот

Президент Росії Володимир Путін через внутрішні проблеми та ситуацію із отруєнням опозиціонера Олексія Навального поки не буде йти на рішучі кроки щодо "поглинання" Білорусі. Водночас кредит в 1,5 млрд доларів Путін надасть Лукашенку для підтримки його режиму всередині країни. 

Таку думку висловив російський політтехнолог Гліб Павловський в ефірі каналу "Україна 24".

"Надзадачею є поглинання Білорусі, але це довгі хвилі. Зараз Путіну безглуздо домовлятися про щось твердо з Лукашенком. Йому потрібно його підтримати, залишки його інфраструктури силової та управлінської переконати в тому, що рано тікати від Лукашенка. Для цього треба дати грошей", – сказав він.

Експерт пояснив, чому Путіну зараз не до рішучих кроків з Лукашенком.

"Путін зараз, напевно, розв'язує питання – дружнього або недружнього поглинання. Зараз він навряд чи має намір зробити якийсь крок. Все-таки він потрапив у багато скрутних становищ з отруєнням Навального, невдоволенням у сибірських регіонах, щоб зараз ось так приймати щось, влаштовувати білоруський ексцес. Адже він не може знати, як поводитимуться російські війська в Білорусі та білоруські щодо них. Тому Путін не йтиме далеко. Він подзвонив Макрону до зустрічі з Лукашенком, це був явний сигнал. Він не зустрів Лукашенка, послав туди губернатора", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 вересня на зустрічі із Лукашенком в Сочі Путін анонсував надання Білорусі 1,5 млрд доларів кредиту

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів