Двоє чоловіків майже місяць провели у відкритому морі / фото REUTERS

Біля узбережжя Папуа-Нової Гвінеї виявили двох громадян Соломонових островів Ліваї Нанджікана та Джуніор Колоні, які провели 29 днів у відкритому морі.

Про це повідомляє Solomon Islands Broadcasting Corporation.

Чоловіки вирушили на катері з острова Моно до міста Норо вранці 3 вересня. Довжина шляху повинна була скласти всього 200 кілометрів. Але через кілька годин море почало штормити, й у моряків зламався навігатор.

Відео дня

"Коли настала погана погода, було, звичайно, погано, але набагато гірше й страшніше стало, коли "помер" GPS. Ми не могли бачити, куди йдемо, і тому просто вирішили заглушити двигун та почекати, щоб заощадити паливо, – розповів Ліваї Нанджікана. – Ми не знали, де знаходимося, але не очікували опинитися в іншій країні".

Читайте такожБританець облаштував собі "карантинний" офіс на краю прірви (відео)Майже місяць вони виживали на заготовлених апельсинах та кокосах, які вдавалося виловити в море, шматком полотна збирали дощову воду та пили.

У підсумку моряки випливли до берега острова Нова Британія за 400 кілометрів від свого міста, там їх врятував місцевий рибалка.

Зараз вони під медичним наглядом, оскільки сильно ослабли. Живуть у місцевих жителів та чекають на повернення додому.

Раніше повідомлялося, як мешканка Нової Зеландії Кушила Стейн, що дрейфувала дві доби в Егейському морі, вижила завдяки невеликому запасу льодяників

Вас також можуть зацікавити новини