Берегова охорона Греції виявила туристку за 100 кілометрів від острова Крит / HELLENIC COAST GUARD

Мешканка Нової Зеландії Кушила Стейн, яка дрейфувала дві доби в Егейському морі, вижила завдяки невеликому запасу льодяників. Її врятували у неділю.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Читайте такожPolitico: Трамп хотів збудувати дорогий курорт в Україні

Відео дня

Туристка провела 37 годин на надувному човні, оскільки її понесло течією. У неї було з собою трохи льодяників, які допомогли їй протриматися до появи рятувальників. А щоби не змерзнути, Кушила куталась у пластикові пакети для сміття.

Зазначається, що жінка все життя виходить у море, і, розуміючи, що її шукатимуть, надягнула яскраво-червоний пластиковий пакет на голову та намагалась дати про себе знати з допомогою дзеркала.

Берегова охорона Греції виявила її за 100 кілометрів від острова Крит.

Напередодні туристка допомагала британцю переганяти яхту з півдня Туреччини до Афін. У дорозі вона вирішила «розім’ятись» і вже у п’ятницю відправилась на надувному човні до острова Фолегандрос.

На зворотному шляху вона втратила одне з весел, і сильний вітер виніс її у відкрите море.

Господар яхти виявив, що жінка не повернулась, і повідомив про її зникнення грецькій владі. Почалась операція порятунку із 6 судами, вертольотом і підводним дроном.

Поки Кушила дрейфувала, вона написала великими літерами на борту човна ім’я і телефон своєї мами у Новій Зеландії, оскільки хвилювалась за життя.

Жінку госпіталізували у лікарню з переохолодженням і зневодненням.

Після порятунку Кушила зателефонувала матері та розповіла, що з нею все добре і що в неї навіть лишився один льодяник.

Як повідомляв УНІАН, на кордоні з Угорщиною прикордонники затримали групу з 12 нелегалів, які намагалися незаконно перетнути кордон, використовуючи маскувальний одяг і дерев’яні ратиці.