Завтра Макрон виступить з промовою / Колаж УНІАН / фото ua.depositphotos.com, Скриншот

Національні збори Франції схвалили урядову стратегію щодо України, яка включає двосторонню угоду про безпеку, підписану президентами країн раніше.

Як пише Le monde, 372 депутати проголосували "за", 99 - "проти", ще 101 депутат утримався. В середу питання мають обговорити у Сенаті. Вже у четвер, 14 березня, президент Еммануель Макрон виступить з промовою про війну в Україні на телебаченні.

Перед голосуванням французький прем'єр Габріель Атталь заявив про переломний момент у конфлікті, зазначивши, що перемога Росії несе "реальні небезпеки для повсякденного життя французького народу". За його словами, утриматися від голосування - це як втекти від відповідальності перед історією.

Відео дня

Ультраправе "Національне об'єднання" утрималося. Марін Ле Пен розкритикувала заяви Макрона про те, що він не виключає відправку військ в Україну, а також введення санкцій проти Росії. Ліворадикальна партія "Нескорена Франція" проголосувала проти. Також вони виступають проти прийняття України до ЄС та НАТО.

Лідер комуністичної партії Фаб'єн Руссель сказав, що Франція має підтримати Україну в боротьбі з агресором, однак треба дотримуватися "червоних ліній", щоб не вступити в пряму війну з Росією. Також він виступив проти угоди з Україною.

"Вона дійсно передбачає інтеграцію України до Євросоюзу і НАТО. Ми проти цього, тим паче що це питання стоятиме в центрі майбутніх переговорів між воюючими сторонами. Додам, що інтеграція України до Європейського Союзу завдасть шкоди нашому сільському господарству та нашій промисловості, спричинивши соціальний демпінг, який масово відкидають французи", - додав він.

Що відомо про гарантії безпеки від Франції:

Як повідомляв УНІАН, минулого місяця президент України Володимир Зеленський прибув до Франції.

В Парижі він підписав з Еммануелем Макроном угоду про гарантії безпеки для України. Згідно з цим документом, Франція допоможе країні у захисті від російської агресії, а також у відбудові та інтеграції до європейських та євроатлантичних інституцій.

Вас також можуть зацікавити новини: