Заяву Моравецького активно обговорюють / фото REUTERS

Німеччина планує провести переговори з Польщею через заяви про те, що Варшава не постачає озброєння Україні.

Про це в розмові з Tagesspiegel заявив Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус. Він відмовився давати оцінку заяві польського прем'єр-міністра Матеуша Моравецького до тих пір, поки не поговорить з міністром оборони Маріушем Блащаком.

Також на слова Моравецького про те, що Польща більше не постачає Україні озброєння, відреагував зовнішньополітичний представник Європейської комісії Петер Стано.

Відео дня

"Ми не коментуємо оголошення Польщі про те, що вони мають намір зробити щодо їх добровільного двостороннього внеску в законну оборону України проти агресії. Що для нас важливо, то це те, що політика ЄС по відношенню до України не змінюється. Підтримка Євросоюзом України залишається жорсткою у всіх сферах, в яких ми підтримуємо Україну: політичній, економічній, гуманітарній, міжнародній, дипломатичній і військовій", - цитує його Європейська правда.

Напруга між Польщею та Україною

Як відомо, на тлі "зернової" суперечки з Польщею, яка ввела національну заборону на імпорт сільгосптоварів з України, між країнами загострилися відносини. 

Вчора Моравецький сказав, що вони більше не передають зброю Україні, оскільки озброюють власну країну. Пізніше в уряді уточнили, що контракт про постачання гаубиць "Краб" все ще діє.

Сьогодні стало відомо, що президенти України, Литви та Польщі провели зустріч у Нью-Йорку, де обговорили питання постовок зброї та зерна.

Вас також можуть зацікавити новини: