У Болівії відбілювач MMS видають за ліки від COVID-19 / фото Flickr/The U.S. Food and Drug Administration

На знімках, зроблених ендоскопом, видно серйозні ураження й набряки в стравоході. Це орган, який сполучає ротову порожнину зі шлунком. Знімок належить пацієнту з Болівії. Він випив токсичну субстанцію, яку використовують в якості промислового відбілювача - діоксид хлору. 

Читайте такожКоронавірус відкинув світ на 20 років назад - доповідь Фонду Білла ГейтсаА все через дедалі більше поширену віру в те, що отрута насправді чудодійні ліки проти COVID-19, - пише Business Insider. У Болівії триває масштабна кампанія, мета якої - легалізувати використання діоксиду хлору в медичних цілях. Адвокати речовини називають її "Чудо-мінеральним розчином" (MMS). Прихильники MMS - широка глобальна мережа прихильників теорії змови й альтернативної медицини. Вони без будь-яких доказів наполягають, що відбілювач нібито може лікувати будь-яку хворобу.

В Болівії, яка переживає глибоку політичну кризу й масштабну епідемію COVID-19 одночасно, прихильники MMS добилися найбільшого успіху.

Відео дня
На знімку видно, що відбілювач обпалив стравохід пацієнта / фото Business Insider

Знімки стравоходу, які опублікував Business Insider, були додані до термінового повідомлення для болівійських лікарів, яким доводиться мати справу з напливом пацієнтів з ушкодженнями після пиття відбілювача.

Читайте такожУ Німеччині хочуть офіційно вшанувати загиблих від пандемії COVID-19Видання пише, що зараз в Болівії заборонено рекламувати MMS як медичний розчин. Але інфраструктура охорони здоров'я південноамериканської країни дуже слабка. Через це обіцянки швидких рішень дуже популярні серед її населення. Попри всі застереження, парламент Болівії нещодавно ухвалив законопроект, який дозволяє пити використовувати відбілювач як медичний препарат.

Однак, рішення було заблоковане президентом країни, який відмовився його підписувати. Тепер документ буде розглядати Верховний суд Болівії. Тим часом, виробництво MMS запущене в університетських лабораторіях з метою лікування пацієнтів з COVID-19. І багато людей вже п'ють його, попри заборону. Тож по всій Болівії були зафіксовані численні випадки поранення і навіть одна смерть після вживання відбілювача.

Вас можуть також зацікавити новини: