23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка / фото REUTERS

Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі готові провести дострокові президентські вибори, але тільки паралельно з виборами в США.

Читайте такожTwitter заблокував акаунти, які публікували заяви ТрампаПро це пише БЕЛТА.

"Я за. Публічно про це говорю. Я за вибори, яких вони вимагають. Я переживу все, переступлю через те, що ми незалежні, суверенні. Я готовий. Паралельно з американцями. Американці нехай призначають дострокові вибори, і ми в цей же день призначимо в Білорусі вибори", - заявив Лукашенко.

Відео дня

За його словами, під час голосування поштою в США бюлетені з підписами за Дональда Трампа "викидалися в урни". 

"Вони витерли ноги об чинного президента. Вони досі йому в цьому "Твіттері" не дають слова сказати. Вони тоді його заблокували", - сказав він.

Протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. По всій країні почалися страйки.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей були затримані, багатьох з них при затриманні і в СІЗО сильно били. Сотні людей постраждали, загинули кілька людей.
  • Європейський Союз не визнав результати виборів президента Білорусі і вважає Лукашенка нелегітимним президентом.
  • 17 вересня Європарламент не визнав перемогу Лукашенка на виборах, водночас визнав Координаційну раду білоруської опозиції тимчасовим представницьким органом білорусів.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що" інавгурація" Лукашенка не означає визнання його легітимності на посаді президента.