Ле Пен може стати спадкоємцем Макрона / фото REUTERS

Наступним президентом Франції може стати лідерка ультраправих Марін Ле Пен, якщо чинна влада країни не виправить допущені помилки. Про заявив чинний президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з читачами газети Le Parisien, витяги з якої газета опублікувала на своєму сайті.

Так, Макрон визнав "помилки в комунікації" з суспільством при ухваленні пенсійної реформи, що спричинила масові акції протесту в країні.

"Помилка могла полягати в тому, що я не був присутній в достатній мірі, щоб самому представити докази і просувати цю реформу", — сказав президент.

Відео дня

Макрон підкреслив, що непопулярна реформа покликана врятувати від краху пенсійну систему країни. При цьому він звинуватив опозицію в тому, що вона не запропонувала ніякої альтернативи, що "деяким чином заважало дебатам".

Коментуючи популістську критику опозиції, Макрон попередив про небезпеку приходу до влади Марін Ле Пен на наступних виборах у 2027 році. На його думку, це можливо, "якщо на виклики країни не буде дана відповідь і якщо звичка [популістів] брехати і заперечувати реальність буде прищеплена".

Хто така Марін Ле Пен

Ле Пен - лідер правопупулістських сил у Франції. Вона відстоює ідеї євроскептицизму і французького націоналізму. Багато років відкрито висловлювала симпатії на адресу Росії, за що отримала прізвисько "подруга Путіна".

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ле Пен відхрестилася від зв'язків з Росією. Однак почала закликати до негайного перемир'я, яке в даний час вигідне Кремлю.

Вас також можуть зацікавити новини: