Президент Туреччини підтримує терористичну організацію ХАМАС, стверджують в МЗС Ізраїлю /  фото REUTERS

Туреччина відкликала посла з Тель-Авіву через події в секторі Гази. В Міністерстві закордонних справ Ізраїлю назвали це "ще одним кроком президента Туреччини, який підтримує терористичну організацію ХАМАС". 

"Рішення турецького уряду повернути посла для консультацій, поки Держава Ізраїль перебуває у самообороної війни, … є ще одним кроком президента Туреччини на бік терористичної організації ХАМАС", – йдеться в заяві МЗС. 

Ізраїльське відомство наголошує, що після нападу 7 жовтня бойовики ХАМАС вбили, вбили та стратили понад 1400 людей та взяли 240 осіб в заручники.

Відео дня

"Крім того, терористи ХАМАСу використовують населення Гази як живий щит, не даючи їм пройти в безпечні зони та викрадаючи у них пальне, їжу та питну воду. ХАМАС є справжнім ворогом палестинського народу і здійснює військові злочини та злочини проти людства", – додають в повідомленні.

Відносини Ізраїлю та Туреччини на тлі війни проти ХАМАС

Ізраїль у відповідь на атаку ХАМАС розпочав наземну операцію в секторі Гази, контрольованому бойовиками. Турецький лідер  Реджеп Таїп Ердоган називає події в секторі "різаниною". Він виступав на масштабному пропалестинському мітингу в Стамбулі, під час своєї промови він звинувачував Ізраїль та західні країни. 

Сьогодні Туреччина заявила, що відкликає свого посла в Тель-Авіві (Ізраїль) Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази. Ердоган також оголосив, що припиняє контакти із прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу у зв'язку з діями Ізраїлю в секторі Гази. 

Вас також можуть зацікавити новини: