Російський суд відправив Навального до в'язниці майже на три роки / фото REUTERS

У США готуються відреагувати на отруєння та ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

Як пише видання Politico з посиланням на джерела, найближчими тижнями влада США буде координувати розгортання санкцій з європейськими союзниками, передає Європейська правда.

Читайте такожКулеба дорікнув Євросоюзу через санкції проти Росії у справі Навального, а не Криму

Зазначається, що пакет санкцій у відповідь на отруєння Навального підготувала ще адміністрація екс-президента Дональда Трампа. Однак команда національної безпеки Байдена хоче сформувати власний курс.

Високопосадовець адміністрації Байдена відмовився називати Politico будь-які конкретні деталі стосовно санкцій, але повторив, що "ми розглядаємо доступні варіанти".

"Досить сказати, що ми не будемо сидіти склавши руки перед обличчям цих порушень прав людини", - додав чиновник.

Зазначається, що нові санкції стануть першим кроком нового керівництва США у притягненні Росії до відповідальності за порушення прав людини.

Що відомо про затримання і арешт Навального в Росії

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак мав приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • 2 лютого 2021 року Симоновський суд Москви у ході виїзного засідання в Мосміськсуді за клопотанням ФСВП замінив Олексію Навальному умовний термін у 3,5 роки на реальний у справі "Ів Роше". Усього Навальний, відповідно до рішення, повинен провести в колонії загального режиму два роки й вісім місяців.