У Німеччині зафіксували спробу шпигунства за українськими військовими / фото REUTERS

Невідомі особи, ймовірно, намагалися шпигувати за допомогою безпілотників за тренувальним полігоном Бундесверу "Вільдфлекен", де українські військові навчаються на бронеавтомобілях Dingo.

Подія сталася в ніч на 1 жовтня, передає видання Business Insider, якому цю інформацію підтвердило міністерство оборони Німеччини.

Відомство підтвердило, що після виявлення безпілотників у безпосередній близькості від військового полігону на кордоні між Баварією і Гессеном була проведена поліцейська операція, розслідування триває.

Відео дня

Від джерел у сфері безпеки Business Insider дізнався, що безпілотників біля тренувального полігону було не менше десяти. Водночас стверджується, що "жодної небезпеки для громадськості в будь-який час не було".

Хто стоїть за ймовірним стеженням за українськими військовими, в міністерстві не повідомили, але неофіційно підозрюють, що це може бути Росія.

Стеження за українськими військовими

Це не перший подібний випадок. Наприкінці серпня стало відомо, що російські спецслужби створили агентурну мережу в європейських країнах, зокрема Німеччині, де збирали інформацію про озброєння, яке готується для постачання Україні, й тренування українських військових.

Після того як США та Німеччина навесні оголосили, що українські солдати навчатимуться користуватися західною зброєю, як-от Panzerhaubitze 2000, німецька влада помітила підозрілі автомобілі перед військовими об’єктами в Графенвері та Ідар-Оберштайні.

Вас також можуть зацікавити новини: