Напередодні стало відомо про відставку Джонсона / скріншот

До відставки британського прем'єра Бориса Джонсона може бути причетна РФ, оскільки в Лондоні присутнє російське лобі.

Таку думку висловив дипломат, екс-глава МЗС Володимир Огризко в коментарі 24 каналу.

За його даними, в політичному істеблішменті Британії є люди, "куплені Москвою" - вони отримують гроші та впливають на політику Лондона. Огризко припускає, що РФ за час роботи Джонсона не зменшила свій вплив і тепер буде активно використовувати давно закладені "консерви".

Відео дня

"На жаль, виключати [російський слід] не можна. Думаю, що ця історія, безумовно, не обійшлася без того, щоб якісь з тих "консерв", зокрема, в урядових структурах Великобританії, не приступили до роботи з відпрацювання завдань Москви", - заявив екс-очільник МЗС.

Дипломат нагадав, що в посольстві РФ в Болгарії виявили 70 шпигунів, тому "можна тільки уявити, скільки їх сидить в російському посольстві в Лондоні й у всіх структурах РФ у Великобританії".

"Водночас вони сидять там не для того, щоб "пити каву", а працювати та підривати безпеку Великобританії зсередини. І це вони іноді дуже успішно роблять, застосовуючи банальний підкуп, шантаж або всі разом", - підкреслив Огризко.

Відставка Джонсона - деталі

Як повідомляв УНІАН, 7 липня Борис Джонсон оголосив про відставку з поста британського прем'єра. Джонсон також заявив, що буде залишатися на посаді прем'єра, поки не буде обраний новий лідер Консервативної партії та керівник уряду.

За даними ЗМІ, вибори керівництва Консервативної партії відбудуться цього літа, а новий прем'єр-міністр повинен вступити на посаду в жовтні.

Джонсон був першим лідером країни G7, який відвідав Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії. За цей час він вже двічі відвідав Київ.