Навального лікують у Німеччині / фото REUTERS

Лікарі Німеччини відмовилися від спільної експертизи з росіянами у справі щодо отруєння Олексія Навального.

Про це повідомляє DW з посиланням на спеціалізоване видання Deutsches Ärzteblatt.

Читайте такожСтан Навального покращився, його вивели зі штучної коми

Відео дня

Як повідомляється, Федеральна лікарська палата (BÄK) відхилила пропозицію російських колег про створення спільної групи для проведення медекспертизи у справі опозиціонера Олексія Навального.

Асоціація "не є слідчим органом", тому не може брати участь в розслідуваннях, це прерогатива держави.

Як повідомляється, також згідно з німецьким законодавством, тільки родичі мають право ініціювати подальші обстеження.

"Медичні дані у справі Навального доступні. Не доводиться сумніватися в якості медичного обстеження, проведеного колегами-медиками в Німеччині", - йдеться у заяві Федеральної лікарської палати.

Отруєння Навального: що відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів з Томська в Москву. Через це повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • Навальний після отруєння знаходився в комі у важкому стані. Його підключили до апарату ШВЛ. Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Зараз він знаходиться в німецькій клініці.
  • 24 серпня у Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера. 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії бундесверу виявили в організмі Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок". Таким чином, Навальний був отруєний нервово-паралітичною бойовою речовиною.
  • Офіційний Берлін хоче домогтися від Москви повноцінного розслідування отруєння опозиційного політика. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що відмова від розслідування може привести до перегляду позиції Берліна з будівництва газопроводу Північний потік-2.
  • 7 вересня стало відомо, що стан Навального покращився, його вивели зі штучної коми