Кім Чен Ин / REUTERS

Підрозділи Північної і Південної Кореї обмінялися обстрілами на кордоні, в демілітаризованій зоні.

Читайте також"Радій бачіті": Трамп прокоментував появу лідера КНДР на публіці після тривалої відсутності

Як повідомляє BBC, посилаючись на інформацію армії Південної Кореї, з боку КНДР був обстріляний прикордонний південнокорейський сторожовий пост. Обійшлося без постраждалих.

Відео дня

У відповідь південнокорейські військові відповідно до своїх інструкцій здійснили два попереджувальних постріли.

Зазначається, що причина агресії невідома. Сеул намагається вийти на контакт з Пхеньяном і з'ясувати причину інциденту. Це перший за п'ять років обстріл позицій Південної Кореї з боку КНДР.

У 2018 році президент Південної Кореї Мун Чже Ін провів зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Сторони домовилися про зниження військової напруженості на кордоні.

Зазначається, що перестрілка відбулася одразу після першої за майже три тижні публічної появи Кім Чен Ина. Його тривала відсутність раніше породила чутки про його смерть.

Нагадаємо, 2 травня голова Держради КНДР Кім Чен Ин вперше за 20 днів з'явився на публіці, відвідавши церемонію відкриття Сунчхонського заводу добрив.

До цього лідер КНДР не з'являвся на публіці з 11 квітня. Зокрема, Кім Чен Ин не відвідав 12 квітня щорічну сесію Верховного народного зібрання, а також вперше за роки свого правління не взяв участі в урочистій церемонії в Кімсусанському палаці Сонця, яка відбулася 15 квітня з нагоди 108-ї річниці з дня народження Кім Ір Сена.

Відсутність Кім Чен Ина серед керівництва країни в головне національне свято породило чутки про можливу хворобу лідера КНДР.