Уряд Польщі звинувачує хуліганів у сутичках під час протестів фермерів у Варшаві /фото ua.depositphotos.com

Під час протестів фермерів у Варшаві 6 березня результаті операції польська поліція затримала 55 осіб, серед яких 26 були особливо агресивно налаштовані. Частина затриманих протестувальників була у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Польщі у мережі Х.

Глава Міністерства внутрішніх справ Марцін Кервінський розповів, що протести в середу вийшли з-під контролю. Серед іншого відбулися сутички між учасниками та поліцією. Він зазначив, що протестувальників можна розділити дві категорії, повідомляє tvn24.pl.

"Я хочу чутко розділити дві категорії протестувальників: фермери, які мирно протестували відповідно до прав кожного громадянина, але ми також мали справу з групою хуліганів і провокаторів, які напали на поліцію. У цьому, мабуть, немає сумнівів. Ми всі ми бачили ці картини, коли стовпами, на яких були вивішені біло-червоні прапори, виколювали бруківку і бруківка летіла в бік міліціонерів", – зазначив міністр.

Відео дня

За його словами, поліція, яка діяла дуже стримано протягом усієї демонстрації, відреагувала на це, щоб забезпечити безпеку.

Протести польських фермерів

На початку березня польські фермери провели вже масштабні протести у Варшаві. Так, 6 березня, демонстранти принесли антиукраїнські та антиурядові транспаранти, запалили фаєри та вступили у кілька сутичок із поліцією. Аграрії невдоволені так званим "Зеленим пактом для Європи" (Green Deal). Другою важливою причиною є надходження агропродукції з України, Росії та Білорусі.

Також польські фермери продовжують блокувати кордон з Україною. Станом на 7 березня в черзі на шести пунктах пропуску в черзі стояли близько 2300 вантажних транспортних засобів.

Водночас Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з Євросоюзом, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею. Водночас Київ закликає блок заборонити імпорт російської сільськогосподарської продукції, яка все ще потрапляє через Білорусь і країни Балтії.

Вас також можуть зацікавити новини: