Іллюстрація REUTERS

Щонайменше 45 поліцейських постраждали в Берліні під час різних акцій протесту, серед яких була демонстрація противників обмежень, введених через коронавірус.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на столичну поліцію.

Читайте такожУ Берліні під час мітингу проти коронавірусних обмежень постраждали 18 поліцейських - ЗМІ

Відео дня

Кількість постраждалих збільшилася

«На цей момент постраждалими числяться 45 співробітників правоохоронних органів», - говориться в прес-релізі. Раніше повідомлялося, що поранення отримали 18 поліцейських. «Затримано в цілому 133 людини», - відзначили в поліції.

Всього порядок під час акцій протесту забезпечували 1,1 тис. співробітників правоохоронних органів.

Причина конфлікту

З усіх акцій демонстрація проти обмежувальних заходів стала найбільшою, на ній зібралися 20 тис. осіб. Вона була завершена після того, як поліція силою вивела організаторів акції зі сцени. Співробітники правоохоронних органів послалися на те, що на мітингу не дотримувалися правила: маніфестанти в більшості своїй не дотримувалися дистанції в півтора метра і не носили захисні маски. Після цього демонстранти влаштували кілька стихійних мітингів в різних частинах міста.

Хронологія подій

1 серпня 2020 року в Німеччині відбулася демонстрація проти коронавірусних обмежень. Акція відбулася на тлі зростання кількості заражень в країні.

Станом на ранок 2 серпня в Берліні під час акції проти обмежувальних заходів, введених через поширення коронавірусу, постраждали 18 правоохоронців.