Сьогодні в Сочі почалися переговори Путіна і Лукашенка / Фото: REUTERS

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв, що російські військовослужбовці повернуться до РФ після військових навчань у Білорусі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив на зустрічі з білоруським колегою Олександром Лукашенком у Сочі.

«Сьогодні, до речі, починаються заплановані ще минулого року військові навчання, які триватимуть кілька днів. Це, власне кажучи, до певної міри для військових людей рутинна справа, пов'язана з підготовкою військ», - сказав Путін. «Повторюю ще раз, щоб не було жодних спекуляцій. Цей захід був запланований і навіть анонсований ще минулого року. Після виконання програми спільних навчань російські підрозділи повернуться до своїх місць постійної дислокації», - запевняє він.

Говорячи про військову складову, Путін підкреслив, що протягом року «у нас і на території Білорусії, і на території Росії практично щомісяця передбачені якісь заходи».

«І як планували раніше, так все і будемо робити», - сказав він. «Ми маємо продовжити також нашу взаємодію в оборонній сфері. Я маю на увазі, перш за все, звичайно, оборонні підприємства. Тут у нас теж велика кооперація, причому в досить чутливих галузях. Ну й у військовій теж», - підкреслив він.

У свою чергу, Лукашенко зазначив, що оборонна безпека «у нас ніколи не викликала жодних спорів і сумнівів».

«Ми ні в кого не повинні запитувати, проводити чи не проводити у нас навчання, ми проводили і будемо проводити. Хтось хоче - нехай приєднується до цих навчань, хто не хоче - нехай не робить цього. Я думаю, що ви, Володимире Володимировичу, дасте команду міністру оборони Росії, наш міністр оборони вже отримав таку команду. Ми сплануємо на роки вперед ці навчання, будемо їх конкретизувати, і малі, і великі навчання ми повинні проводити разом», - сказав Лукашенко.

Читайте такожУ Сочі почалися переговори Путіна і Лукашенка

Російсько-білоруські навчання 2020

  • 14 вересня в Білорусі стартують військові навчання «Славянское братство», в яких будуть брати участь збройні сили Білорусі та РФ.
  • Як повідомляють «РИА Новости», навчання триватимуть  до 25 вересня, маневри будуть проводитись на полігоні «Брестський». Росія відправляє на навчання псковських десантників.
  • У навчаннях мали також брати участь підрозділи збройних сил Сербії, однак Сербія відмовилась від участі одразу після того, як представниця МЗС РФ принизила президента Сербії Александера Вучича.