Путін придумав нову формулу "воєнного стану" для Росії, заявив експерт / скріншот

Лідер РФ Володимир Путін придумав нову формулу "воєнного стану" для російського бізнесу, який незабаром працюватиме день і ніч для забезпечення "черствими сухарями" російських солдатів на фронті в Україні. Раніше диктатор впав у лють через образливе прізвисько, яке придумали для нього "свої" ж військові. 

Як заявив політтехнолог й письменник Михайло Шейтельман в ефірі українського марафону, диктатор днями раніше не просто так підписав указ про зовнішнє управління в компаніях за зрив держоборонзамовлення, вперше пославшись на воєнний стан.

На його думку, Путін планує змусити весь російський бізнес "пахати" на Міноборони РФ. Шейтельман пояснив, в чому полягає логіка диктатора:

"Я думаю, що вони придумають нову формулу, яка заборонить, наприклад, виїжджати бізнесменам за межі країни. Вона зобов'яже їх усіх виконувати російське держоборонзамовлення: "торгуєш булочками? Ну, ось, тепер ти будеш робити черствий хліб для російських солдатів, і ми тебе не запитаємо, хочеш ти цього чи ні. Ти будеш виконувати його в таких-то обсягах і платити ми будемо ось стільки, і то, потім""

Путін підписав указ про зовнішнє управління в компаніях

Нагадаємо, що напередодні лідер РФ Володимир Путін підписав указ, що дозволяє під час "воєнного стану" усувати акціонерів підприємств, які отримали держоборонзамовлення у разі порушення зобов'язань з їх боку, зокрема, зриву поставок. Відповідний документ 3 березня з'явився на держсайті російського уряду.

При цьому "порушників" Путін зібрався виявляти на підставі пропозицій Мінпромторгу РФ. Саме воно буде керувати тією чи іншою компанією, якщо та не виконає держоборонзамовлення путінської "військової машини".

У документі диктатор посилається на воєнний стан, який він запровадив у жовтні 2022 року на тимчасово окупованих Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях.

Раніше в Офісі президента пояснили, на що сподівається Путін у війні проти України

Вас також можуть зацікавити новини: