Путін не захотів офіційного прийому в Женевському аеропорту / Фото : REUTERS

Президент РФ Володимир Путін відмовився від офіційної протокольної зустрічі з владою Швейцарії після прибуття в аеропорт Женеви.

Про це повідомляє Tribune de Genève, посилаючись на мера Женеви Фредеріку Перле. Місцева влада підготувалась до зустрічі, але виконає побажання російської сторони.

Раніше повідомлялося, що посадку літака в Женеві російської делегації з кремлівськими пропагандистами затримали, тоді ж приземлився борт з американським президентом Джо Байденом.

Відео дня

Російський лайнер був у "зоні очікування" близько години. За цей час повітряне судно з росіянами кружляло над Женевою, зробивши кілька десятків розворотів.

Читайте такожУ День зустрічі Байдена і Путіна посла України прийматимуть у Держдепі

Зустріч Байдена з Путіним

У Женеві 16 червня відбудеться зустріч американського і російського президентів, яка триватиме, за даними CNN, 3-4 години. Переговори відбудуться на віллі La Grange.

6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Американський президент зазначив, що друзі, партнери і союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати.

Він запевнив, що США рішуче захищатимуть демократичні цінності та власні національні інтереси.

Байден також зазначив, що Сполучені Штати не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності і контролю над озброєннями.

Своєю чергою, Путін сподівається, що РФ і США відновлять "особисті контакти" і "прямий діалог". Також він розраховує "створити механізми" взаємодії за різними напрямками, серед них - стратегічна стабільність, регіональні конфлікти, глобальну екологію, а також співробітництво в галузі економіки.