Тиждень тому Тихановська летіла тим же рейсом, що і Протасевич / фото REUTERS

Минулого тижня режим Лукашенка міг захопити Світлану Тихановську тим же способом, що і екс-головреда Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Про це в Twitter повідомив радник опозиціонерки Франак Вячорка.

"Рівно тиждень тому Світлана Тихановська і я летіли таким же рейсом Ryanair з Афін до Вільнюса, пролітаючи над Білоруссю. Нам пощастило, ми благополучно дісталися до Вільнюса", - розповів Вячорка.

Відео дня

Він також закликав закрити повітряний простір над Білоруссю для міжнародних польотів.

Затримання екс-головреда Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича в Мінську: що відомо

  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Після посадки влада країни затримала засновника Опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, який був на борту. 
  • ​Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська відреагувала на екстрену посадку літака із співзасновником білоруського Опозиційного телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем та його затримання в аеропорту Мінська.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головредом NEXTA на борту вислав винищувач МіГ-29.
  • Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).