Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп пом’якшив вирок у 40 місяців позбавлення волі своєму колишньому раднику Рожеру Стоуну, якого визнали винним у неправдивих свідченнях.

Про це повідомляє DW.

Стоун став «жертвою містифікації» у питанні щодо Росії. Існуванню цієї містифікації «лівих і їхні союзники в ЗМІ сприяли протягом кількох років у спробі підірвати президентство Трампа, йдеться у заяві Білого дому.

Відео дня

Читайте такожПротести в Сербії: група протестувальників прорвалася в парламент

В адміністрації Трампа переконані, що екс-радник президента «вже значно постраждав», і що «з ним обійшлися дуже несправедливо… Тепер Роджер Стоун – вільна людина».

Стоуна визнали винним у листопаді 2019 року у неправдивих свідченнях, що перешкоджали правосуддю і схиляли іншого свідка до неправдивих показань. Присяжні визнали брехнею покази Стоуна про контакти з представниками сайту WikiLeaks, щоб отримати інформацію демократів, яка їх компрометувала б.

Суд у Вашингтоні приговорив його до 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Він повинен був відбувати покарання наступного тижня.

Також Роджер Стоун був одним з фігурантів розслідування про можливе втручання Росії у вибори американського президента у 2016 році.

Як повідомляв УНІАН, Росія і Китай заветували новий проект резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, запропонований Німеччиною і Бельгією, щодо продовження транскордонного механізму надання гуманітарної допомоги Сирії ще на пів року.