Ілюстрація REUTERS

Росія і Китай заветували новий проект резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, запропонований Німеччиною і Бельгією, щодо продовження транскордонного механізму надання гуманітарної допомоги Сирії ще на пів року.

Дві країни запропонували подовжити постачання гуманітарних вантажів до Сирії через два контрольно-пропускні пункти на кордоні з Туреччиною "Баб Аль-Салам" і "Баб Аль-Хава" до 10 січня 2021 року, пише DW.

Читайте такожРосія причетна до військових злочинів у Сирії - експерти ООН

Відео дня

За даними ООН, від надання гуманітарної допомоги з території Туреччини залежать мільйони сирійців.

Під час голосування за проект резолюції у п'ятницю, 10 липня, "за" документ висловилися представники 13 країн, що входять до складу Ради Безпеки. Утім, Китай і Росія, які мають право вето в цьому органі, проголосували "проти".

Це вже третє голосування з цього питання на цьому тижні, яке завершилося провалом через неспівпадіння позицій сторін, і друге вето з боку Росії та Китаю.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти ООН дійшли висновку, що сирійські та російські військові літаки здійснювали авіаудари по школах, лікарнях і ринках у провінції Ідліб, що можна розцінити як воєнні злочини.