Кремль хоче "допомогти" окупованим територіям Донбасу / фото УНІАН, Костянтин Чергінський

Економічні санкції всього цивілізованого світу продовжують душити Росію. Прості росіяни вже на собі знають, що таке дефіцит у супермакетах, відсутність нормального турбізнесу і проблеми з банківською системою.

Ось тільки кремлівське керівництво це не дуже і хвилює, йдеться в сюжеті проекту FreeДом. Днями Кремль зобов'язав десятки регіонів РФ постачати грошима так звані "ЛДНР".

Тож навіщо кремлівське керівництво наказало так званим багатим регіонам країни допомагати "ЛНР" і "ДНР", спробували розібратися журналісти.

У список цих регіонів увійшли наступні області: Московська, Ленінградська, Тюменська, Брянська, Курська, Нижегородська, Челябінська, Свердловська, Самарська. А також ділитися грошима зобов'язали Башкортостан, Чувашію і тимчасово окупований Севастополь. 

"Насправді нічого нового в цій схемі немає. Коли РФ "приєднала" Крим (окупувала, - УНІАН.), по всіх російських регіонах було розіслано лист про те, який район Криму вони будуть економічно курувати", - розповіла Тетяна Полоскова, державний радник РФ першого класу.

Тільки от солдати РФ не змогли закріпитися ні в Луганській, ні в Донецькій області. Ці гроші могли піти на поліпшення умов життя в російських містах.

Вже до кінця місяця обрані регіони повинні будуть надати план, як саме збираються допомагати тимчасово окупованим територіям. Подібні схеми діють роками: взяти у багатих і нібито віддати бідним. Тільки ось через санкції самим багатим регіонам Росії самим знадобиться допомога. 

Як повідомлялося, після чотирьох місяців повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України країна-агресор вирішила ввести у свою шкільну програму обов'язкове вивчення історії визнання Кремлем " ЛДНР".

Вас також можуть зацікавити новини: