Правоохоронці поки не знають, для чого бомби були встановлені / фото REUTERS

Виконуючий обов'язки прокурора США Майкл Шервін заявив, що саморобні бомби, виявлені біля Капітолія під час штурму будівлі, були справжніми і мали годинниковий механізм.

Читайте такожКапітолій можуть штурмувати в день інавгурації Байдена - The HillПро це повідомив кореспондент телеканалу NBC News Том Вінтер у Twitter.

За його словами, правоохоронці поки не знають, чи були бомби встановлені для відволікання уваги, або для нанесення тілесних ушкоджень протестувальникам.

Відео дня

Як передає NBC News, у Міністерстві юстиції повідомили, що тим, хто штурмував Капітолій, загрожує до 20 років позбавлення волі.

"Вам будуть пред'явлені звинувачення, і вас знайдуть", - сказав Шервін.

Штурм Капітолію в США

  • 6 січня у Вашингтоні сотні прихильників президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Капітолію у той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії вибірників на виборах президента і віце-президента Сполучених Штатів.
  • Після кількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.
  • 7 січня обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії вибірників і затвердили перемогу Байдена на виборах президента. У свою чергу, Трамп пообіцяв упорядковану передачу влади Байдену.
  • Інавгурація Байдена запланована на 20 січня.
  • Демократична партія США після інавгурації Байдена контролюватиме обидві палати Конгресу.