У Польщі відреагували на слова Путіна про можливу участь силовиків РФ у придушенні протестів у Білорусі \ REUTERS

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький закликає Російську Федерацію відмовитися від планів вторгнення у Білорусь.
Про це Моравєцький повідомив у мікроблозі Twitter

"Уряд Польщі наполегливо закликає Росію негайно відмовитись від планів воєнного вторгнення у Білорусь під хибним виправданням "відновлення контролю" - ворожий акт, що порушує міжнародне право і права людини білоруського народу, який має вільно вирішувати своє власне майбутнє", - наголосив Моравєцький.

Читайте такожПутін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у БілорусіРаніше польський прем'єр закликав владу Білорусі відпустити усіх незаконно затриманих і допитаних опозиційних активістів.

Відео дня

"Діалог має стати нормою. Координаційна рада є відповідним партнером для розмови з владою у Мінську", - додав він.

Ситуація в Білорусі: що відомо

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.Згідно з офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%. Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками, розгорілася політична криза.
  • Естонія вводить санкції проти білоруських чиновників за фальсифікацію на виборах і насильство над протестувальниками
  • Сьогодні, 27 серпня, президент РФ Володимир Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.