Мільйони дітей по всьому світу змушені працювати / REUTERS

На сьогодні кількість дітей, залучених до дитячої праці досягла 160 мільйонів по всьому світу. За чотири роки цей показник зріс на 8,4 мільйона. 79 мільйонів дітей залучені до робіт, які можуть завдати шкоди їхньому здоров'ю.

Про це йдеться у новому спільному звіті ЮНІСЕФ та Міжнародної організації праці. Відзначається, що на початок 2020 року в дитячу працю по всьому світу були включені 97 мільйонів хлопчиків і 63 мільйони дівчаток. Фактично, працювати змушена кожна десята дитина на Землі.

Автори доповіді попереджають, що вперше за 20 років глобальний прогрес у викоріненні дитячої праці застопорився. Так, зросла кількість дітей, вимушених працювати на небезпечних роботах. З 2016 року їх число зросло на 6,5 мільйони – до 79 мільйонів у всьому світі.

Відео дня

Йдеться про дітей від 5 до 17 років, які зайняті працею, яка може завдати шкоди їх фізичному здоров'ю і добробуту.

Особливо складна ситуація склалася в Субсахарській Африці - там зростання населення, абсолютна бідність і неадекватні заходи соцзахисту призвели до вибухового зростання експлуатації дітей. Кількість зайнятих на роботі дітей за 4 роки в регіоні зросла на 16,6 мільйона.

Економічні шоки пандемії COVID-19 лише погіршують ситуацію. У звіті попереджають, що через пандемію ще 9 мільйонів дітей по всьому світу знаходяться в зоні ризику і можуть бути включені в дитячу працю до кінця 2020 року.

Наголошується, що дитяча праця несе ризики для фізичного і ментального розвитку дітей. Часто необхідність працювати завдає шкоди освіті і обмежує майбутні можливості дітей. Таким чином дитяча праця замикає порочний цикл бідності і створює передумови для її поглиблення.

Вас також можуть зацікавити новини