Щодо України у Володимира Путіна є два шляхи, вважає експерт / фото REUTERS

У президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо України є два шляхи – почати війну, стати воєнним злочинцем і бути повішеним чи на певний час відступити й залишити українську державу у спокої.

Такі шляхи для очільника Росії щодо України в коментарі виданню "Гордон" назвав американсько-російський історик, доктор історичних наук Юрій Фельштинський.

Експерт також поділився думкою, що лише РФ може дозволити собі у зимовий час тримати зосереджену армію в бойовій готовності, оскільки їй "начхати на своїх власних солдатів".

Відео дня

"Інакше кажучи, у Путіна зараз два шляхи: або почати війну, стати воєнним злочинцем і бути зрештою повішеним, або на якийсь час відступити і дати спокій Україні…", – заявив експерт.

Раніше колишній депутат Держдуми Росії Геннадій Гудков сказав, що цілком ймовірно, що РФ, стягнувши війська до кордону з Україною, пішла на наймасштабніший шантаж, і завдання української держави – готуватися до вторгнення.

Загроза нового вторгнення Росії в Україну – коротка довідка УНІАН

Російська влада пішла на агресію проти України у 2014 році – захопила Крим та вдерлася на Донбас. Низка західних партнерів покарали РФ за агресію санкціями.

Восени 2021 року Росія загострила ситуацію на українському кордону, і в нашій державі та на Заході заговорили про загрозу вторгнення РФ.

На початку поточного року – 10 лютого – у Білорусі розпочалася активна фаза російсько-білоруських військових навчань. Навчання мають завершитися 20 числа.

Очільник Міноборони України Олексій Резніков говорив, що вздовж всього кордону нашої країни з боку РФ, Білорусі й окупованих територій знаходяться 140 тисяч військових.

Раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов стверджував, що російських військ біля українського кордону недостатньо для втілення у життя повномасштабного вторгнення.

Влада США та Європейського Союзу пообіцяла, що у разі нового вторгнення в Україну проти Росії запровадять серйозні санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: