Віктору Балозі заборонили в'їзд до Угорщини / фото facebook.com/ViktorBaloga

Угорщина заборонила в'їзд депутату Верховної Ради України п’ятьох скликань та екс-главі секретаріату президента Віктору Балозі. Про це він повідомив у своєму фейсбук і зазначив, що це сталося в день встановлення на Мукачівському замку малого державного гербу України "тризуба" замість угорського "турула".

"Отримав нагороду від мілкого діяча сучасності Орбана - становлю загрозу національній безпеці Угорщини. Показово, що угорська влада мене "злякалась" в день встановлення національного державного символу України - Тризуба, замість імперського символа "Великої Угорщини" турула на Мукачівському замку.  Сприймаю таке рішення путінських прихвостней, як визнання ефективності нашої боротьби за територіальну цілісність та суверенітет України. Тим більше, що "компанія" в мене в списку тих, кого угорці бояться та хочуть не пускати в ЄС, більш ніж достойна - патріоти із різних сфер та регіонів, зокрема, представники СБУ, які ведуть справу проти лідера проорбанівської "КМКС" Брензовича та львівські активісти, які борються з імперськими символами на нашій українській землі. Загалом, в моєму житті не раз було, що через принципову позицію отримував "проблеми", але якось завжди було до одного місця, бо життя одне й зраджувати собі через страхи - не варіант. До друзів України в ЄС їздив та буду їздити, а в орбанівську Угорщину не збирався та не збираюсь.  З Божої ласки, Путіна, Орбана та різну шушеру переживемо. Головне, щоб Україна перемогла Росію, а діти й онуки були здорові", - написав Віктор Балога.

Як повідомлялося раніше, в замку "Паланок" у місті Мукачево замість угорського символа – містичного птаха турул – встановили тризуб, який є малим державним Гербом України. Мером міста є син Віктора Балоги - Андрій.

Відео дня