В адміністрації Путіна працював український агент / скріншот

Колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов заявив, що в адміністрації президента РФ Володимира Путіна працював "кріт". Проте цей український агент, за його словами, давно покинув РФ. 

"Коли начальник української військової розвідки Буданов виходить перед журналістами та каже: "У нас є "кріт" у Москві", або коли начальник ЦРУ виходить перед журналістами та каже: "У нас є "кріт" у Москві", я розглядаю це як тролінг, тому що якщо є справжній "кріт", його треба оберігати. Про нього не можна взагалі згадувати, що він є такий. А якщо ви говорите, що він є, значить, вам просто хочеться, щоб путінська контррозвідка ФСБ і ФСБ перестали спати", – зазначив Жирнов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Екс-співробітник Служби зовнішньої розвідки РФ додав, кріт у оточенні Путіна все ж був. За його словами, він був співробітником адміністрації президента Російської Федерації, "який зник приблизно у 2018 або 2019 році, а потім сплив десь в Америці".

Відео дня

Водночас Жирнов наголосив, що якщо в адміністрації Путіна і досі є такий агент, то його дуже сильно оберігають і використовують тільки за потреби.

"Є навіть статистика, що хороше джерело інформації, яке активно працює, не може працювати більше одного року. Через рік його в будь-якому разі контррозвідка противника вираховує і заарештує. Але буває його можуть використовувати точково. Тобто ось, припустимо, є людина в оточенні Путіна, її можуть використовувати напередодні там засідань якихось дуже важливих, напередодні ухвалення найважливіших рішень", – резюмував розвідник.

Українські агенти в Росії

В найближчому оточенні російського диктатора Володимира Путіна є українська агентура. Цей факт підтвердив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. За його словами, людей, які погодяться працювати на Україну, стає все легше знаходити.

Водночас росіяни вже не перший рік намагаються вирахувати українських агентів. Це, за словами Буданова, призвело до панічних перевірок і арештів. Водночас він наголосив, що спроби виявити українських агентів – марні.

Вас також можуть зацікавити новини: