Єврокомісії доручили розробити додаткові санкції проти РФ \ фото ua.depositphotos.com

Єврорада доручила Єврокомісії розробити варіанти обмежувальних заходів, включаючи нові економічні санкції, у відповідь на можливі подальші недружні дії Росії.

У висновках за підсумками першого дня саміту Євросоюзу в Брюсселі йдеться, що Єврорада підкреслила необхідність скоординованої відповіді з боку ЄС на будь-які подальші зловмисні, незаконні і підривні дії Росії, використовуючи всі інструменти, які є у ЄС.

У проекті резолюції саміту, який Німеччина і Франція роздали напередодні на зустрічі дипломатів ЄС, які готували зустріч глав держав і урядів, прямо йдеться про нові санкції.

Відео дня

"Ми обговоримо (на саміті), як ми можемо відповісти на російські провокації", - сказала журналістам перед початком зустрічі європейських лідерів канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте такожЛідери ЄС відмовилися від ідеї саміту з Путіним, яку просували Меркель і Макрон"Європейська рада наголошує на необхідності твердої та скоординованої відповіді з боку ЄС та країн-членів союзу на ворожі дії Росії, відповіді із застосуванням усіх наявних у ЄС засобів та в координації з іншими партнерами. З цією метою Європейська рада також доручає Європейській комісії і високому представнику (ЄС із зовнішньої політики Жозепу Боррелю - ред.) запропонувати варіанти додаткових і ефективних економічних санкцій щодо відповідальних за дестабілізуючі дії Росії", - цитує проект видання Politico, передає Бі-бі-сі.

Вас також можуть зацікавити новини