Днями з'явилася інформація, що "вагнерівці" можуть повернутися у Росію / скріншот

Вкидання про виведення найманців ПВК "Вагнер" з Білорусі робляться для того, щоб знизити пильність у прикордонній зоні для спрощення диверсійної діяльності бойовикам.

"Начебто і не зрозуміло, чому зараз так сильно форсують тему з якимось виведенням ПВК "Вагнер" з Білорусі, а насправді все просто - для зниження пильності країн, які межують з РБ. Річ у тім, що занадто багато шуму було після появи "вагнерів", і безпека на кордоні з РБ зросла", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Експерт висловив сумнів, що "вагнерівців" виведуть в Росію або ж повернуть у зону бойових дій в Україну.

Відео дня

"Ніяких ознак виведення "вагнерів" з РБ не спостерігається, а якраз навпаки - табір розширюють, з навчань не вилазять... Табір, у якому зараз трохи більше 5 тисяч особового складу і який може розмістити 8 тисяч, розширюється для розміщення більше цих 8 тисяч... Що ж до повернення у зону БД, то поки цього не передбачається. ПВК "Вагнер" замінили у зоні БД іншим м'ясом, наприклад, БАРСами, Шторм-Z, ТрВ та іншими ПВК типу "Факел", "Полум'я", "Редут", "Патріот" і т.д.".

ПВК "Вагнер" може повернутися в РФ - що повідомлялося

Раніше в ISW зробили висновок, що бойовики ПВК "Вагнера" можуть виїхати з Білорусі назад до Росії. Ймовірний початок цього процесу може свідчити про порушення домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і Євгеном Пригожиним.

Як повідомляється у звіті інституту, неназване джерело в російському уряді стверджує, що бойовики ПВК проводять перший етап виведення з Білорусі. Зараз вони нібито перекидають від 500 до 600 осіб у Краснодарський край, Воронезьку і Ростовську області. Другий етап має розпочатися після 13 серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: