Лукашенко пообіцяв піти після цього президентського терміну / фото REUTERS

Олександр Лукашенко на зустрічі членами опозиційної Координаційної ради заявив, що готовий обмежити в Конституції Білорусі число президентських термінів.

Про це розповів політолог, колишній політв'язень Юрій Воскресенський, який нещодавно вийшов із СІЗО, де теж брав участь у переговорах із Лукашенком, писати Tyt.by.

За його словами, під час "круглого столу" Лукашенко був налаштований на конструктивний діалог, вислуховував всі пропозиції і "ефектно опонував" своїм ідеологічним противникам.

Відео дня

"Не виключено, добре, що зараз виплеснулася така енергія, але повторюся, вона повинна матеріалізуватися в легальний політичний процес. Ніяка влада не розмовлятиме з вулицею. Треба сідати за стіл переговорів. Скажу вам ще одну сенсацію з круглого столу, Лукашенко заявив: даю вам слово, я сам виступив з поправкою, щоб в Конституції кількість термінів президента було обмежено до двох. Людина дуже сильно подорослішала", - розповів Воскресенський.

Більш того, Лукашенко сказав учасникам круглого столу, що "наївся президентства", і пообіцяв, що нинішній термін буде для нього останнім.

Читайте такожСуд у Мінську визнав Telegram-канал NEXTA "екстремістським"

"Я йому вірю, все-таки у мене диплом антикризового керівника, і я відчуваю такі моменти", - зазначив білоруський опозиціонер.

Вибори і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії та підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.