Бербок розкритикувала вибори Путіна / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прокоментувала так звані вибори президента, що відбулися в Російській Федерації. Вона заявила, що волевиявлення не було справжніми

"Вибори в Росії були виборами без вибору", - цитує німецького дипломата видання Reuters.

Також Бербок заявила, що ЄС підготує ґрунт для введення нових санкцій проти Росії.

Відео дня

Варто зазначити, що раніше представниця уряду Крістіане Хофман заявила, що "так звані вибори в Росії" не були "ні вільними, ні справедливими", а "результат був заздалегідь зрозумілий і це були недемократичні вибори".

При цьому представник МЗС Себастьян Фішер заявив, що останнім часом відомство використовує лише прізвище Путін, без титулу.

Вибори в Росії - останні новини

У перший же день так званих виборів президента РФ президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що перевибори Путіна не демократичні.

18 березня Іран, Китай, КНДР, Узбекистан і Венесуела привітали Путіна з "перемогою", навіть не чекаючи офіційного оголошення результатів.

При цьому глава МЗС Великобританії Девід Кемерон заявив, що те, що відбувається, не схоже на чесні вибори. У МЗС Польщі зазначили, що голосування відбувалося на тлі жорстких репресій, які не дають можливості зробити демократичний вибір.

Вас також можуть зацікавити новини: