Названо найважливіший "актив" Володимира Путіна в Європі / колаж УНІАН зі скріншоту та фото flickr.com/zselosz

Влада Угорщини неофіційно - найважливіший "актив", який російський диктатор Володимир Путін має в Європі.

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан стає глобальним агентом впливу проти України та її підтримки західними державами, розповів доктор філософії, нової та новітньої історії з Болонського університету (Італія) Стефано Боттоні в ефірі каналу "FreeДом".

"Зараз Угорщина створює неформальну коаліцію ідеологічно різних країн, об'єднаних відмовою допомагати Україні... неофіційно угорська влада є найважливішим активом Володимира Путіна в Європі, і вони діють як російський актив. Ось у чому суть", - заявив співрозмовник.

Відео дня

Експерт додав, що в Угорщині "стійка більшість" громадян підтримують політику свого прем'єра, "попри величезну інфляцію і економічний спад, і попри дуже погані позиції Угорщини на міжнародній арені".

Важливі новини сьогодні щодо відносин України та Угорщини - це варто прочитати

Угорська влада вже не раз "вставляла палиці в колеса" Києву, зокрема, в питанні надання Євросоюзом допомоги, а також євроінтеграції нашої держави.

Зокрема, Віктор Орбан наклав вето на рішення ЄС виділити з бюджету об'єднання держав близько 50 мільярдів євро для допомоги Україні. Пізніше західні ЗМІ писали, що в Євросоюзі придумали, як надати Києву десятки мільярдів євро в обхід вето угорської сторони.

Вас також можуть зацікавити новини: