У Вірменії відзвітували про знищення азербайджанських вертольотів / скріншот з відео

У Міноборони Вірменії заявили про знищення двох вертольотів ЗС Азербайджану, показавши відео з місця подій.

Читайте такожТуреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан у Нагірному Карабасі

Як повідомляє News.am, відеоролики опублікувала у своєму Facebook прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян. На кадрах можна бачити вибух і уламки літальних апаратів.

За словами Степанян, Армія оборони Арцаха збила вертольоти за допомогою ПЗРК "Игла".

Водночас Міноборони Азербайджану звинувачує Вірменію в пропаганді і публікації фейкових відео з місця боїв.

"Вірменська сторона, як завжди, видає старі відеозаписи старих боїв за нові. Мета - видавати свої невдачі населенню як успіхи", - цитує "РИА Новости" заяву начальника прес-служби Міноборони Азербайджану Вагіфа Даргахли.

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Сьогодні Азербайджан і Вірменія повідомили про запеклі бої в зоні нагірно-карабаського конфлікту.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які вимірюються сотнями вбитих і десятками одиниць знищеної бойової техніки. 

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.